Dashcam: een extra oog dat altijd meekijkt

Een medeweggebruiker die er voor zorgt dat u schade aan uw voertuig krijgt. Dat is niet altijd gemakkelijk te verhalen, omdat er onvoldoende bewijs kan zijn dat die ander aansprakelijk is voor de schade. Maar heeft u een dashcam, een camera die u bevestigt op uw dashboard of voorruit om alles tijdens de rit mee te filmen, dan staat u sterker in uw schoenen. Ook kan de dashcam worden gebruikt bij rijstijlcoaching.

Niet verplicht, wel handig

In Rusland is men zo overtuigd van de dashcam, dat het apparaatje daar zelfs verplicht is. Verzekeraars keren daar namelijk geen geld uit als er na een ongeluk geen bewijs is. Hiermee probeert men verzekeringsfraude tegen te gaan. In Nederland is de camera in het voertuig niet verplicht, maar wordt dit wel aangeraden door diverse organisaties.

Het gebruik

Net als met het gebruik van andere apparaten, geldt dat de dashcam zo moet worden aangebracht dat het zicht niet wordt belemmerd. U mag namelijk tijdens het rijden niet worden afgeleid door het gebruik van de dashcam. Wilt u beelden openbaar maken, houdt dan rekening met de privacy. Kentekenplaten en gezichten moeten onherkenbaar worden gemaakt.

Speciaal voor klanten van ABW

ABW adviseert het gebruik van een dashcam. Als u dit apparaat gebruikt, kan het namelijk onnodige discussies na bijvoorbeeld een schade voorkomen. Speciaal voor onze klanten bieden wij een dashcam aan met Emergency SOS. Hierdoor wordt bij een ongeval automatisch de locatie doorgegeven aan de noodhulpdiensten. Bluetooth zorgt ervoor dat u de beelden rechtstreeks naar uw mobiele telefoon kunt versturen. De Nextbase 422GW dashcam neemt uw bewijsmateriaal op in een 1440p HD kwaliteit.

Profiteer van ons aanbod: 45 euro korting

Speciaal voor klanten van ABW bieden wij de dashcam, inclusief SD-kaart, aan met 45 euro korting. Klik op 1 van onderstaande aanbiedingen en profiteer van het voordeel. Door het klikken op de link gaat u naar de website van de leverancier van de dashcams.

  1. Dashcam met 64gb SD-kaart. Kortingscode: ABW_NB422_64. Van € 219,98 voor € 175,-
  2. Dashcam met 128gb SD-kaart. Kortingscode: ABW_NB422_128. Van € 229,90 voor € 185,01.

Bezoekadres

Calandstraat 28
3316 EA Dordrecht
+31 (0)88 100 26 00

Postadres

Postbus 3027
3301 DA Dordrecht
www.abw.nl

Heeft u vragen?

Dan kunt u direct contact met ons opnemen door te bellen of via onderstaand mailformulier.