5 Tips om uw bestelbus te beveiligen

Geplaatst 12 september 2019

Wist u dat een inbreker vaak al binnen 30 seconden een standaard slot van een bestelbus kan openmaken? Hij zet er een speciale schroevendraaier in, zet er wat kracht op en na wat wrikken begeeft het slot het en is de deur open. Gemiddeld zijn er 21 inbraken in bestelbussen per dag. De schade aan gestolen materiaal is vaak hoog en ook het verlies van inkomsten in de dagen erna. In dit artikel geven wij u vijf tips om uw bestelbus beter te beveiligen.

1. Parkeer op een goed verlichte plek

Criminelen staan niet graag in de spotlight. Zoek daarom altijd een goed verlichte parkeerplek op. Parkeer liever niet in de hoek van een parkeerterrein. Dan valt het minder op dat iemand uw bus aan het leeghalen is.

2. Belettering: doen of niet?

Het beletteren van uw bus is goed voor uw naamsbekendheid en het geeft vertrouwen. Het is echter ook voor criminele handige informatie. Zij weten zo precies wat voor werk u uitvoert en dus ook wat voor waardevolle spullen er in de bus liggen. Denk dus even goed na of u uw bestelbus laat beletteren.

3. Extra sloten

Het standaardslot geeft onvoldoende bescherming tegen inbraak. Overweeg daarom om extra sloten te plaatsen op de achter- en eventuele zijdeur. Zo maakt u het voor inbrekers een stuk lastiger. Hoe langer zij bezig zijn om uw bus op te krijgen, hoe minder aantrekkelijk dit voor hun is. Kies wel voor een gecertificeerd slot.

4. Altijd op slot zetten

Als u aan het werk bent en u moet vaak spullen uit de bus pakken, dan is het ‘gemakkelijk’ om deze niet op slot te zetten. Zo maakt u het voor de gelegenheidsdief wel heel makkelijk om iets mee te nemen. Kies voor een slamlock slot op uw deuren. Zo gaan die automatisch op slot als u de deur sluit.

5. Blindeer de ramen

Voor een paar tientjes kun u de ramen van uw laadruimte voorzien van blindeerfolie. Op die manier kunnen criminelen niet goed zien wat er in uw bus ligt. Leg ook waardevolle spullen niet in het zicht, maar doe het in kratten of koffers.

Verzekeren van uw bestelbus

Heeft u een goede verzekering die u dekt bij schade en inbraak? Kijkt u jaarlijks of de polis nog wel marktconform is en of deze nog de juiste voorwaarden heeft? ABW is gespecialiseerd in het verzekeren van voertuigen in de logistieke sector. Onze collega’s controleren graag uw huidige zakelijke verzekeringen om te kijken of deze nog wel actueel zijn. Neem contact met ze op voor een vrijblijvende afspraak.