ABW en SD-Insights starten samenwerking voor coaching chauffeurs

Geplaatst 25 juni 2019

ABW en SD-Insights bundelen de kracht van technologie, preventiegedragsexpertise en verzekeren. Het is hun ambitie om logistieke ondernemingen beter te laten renderen door hun medewerkers duurzamer inzetbaar te maken. Met de NEXTdriver-service coachen SD-Insights en ABW professionele chauffeurs op hun rijgedrag. Dat levert gegarandeerd rendement op voor de logistieke ondernemer.

NEXTdriver is dé rijgedragscoachingservice. Door een slimme combinatie van techniek en psychologie worden chauffeurs als geen ander geïnspireerd om te groeien in hun rijgedrag. Chauffeurs gebruiken de NEXTdriver-app, die technische en menselijke coachingsstrategieën combineert. De app zet data van fleetmanagement-serviceproviders slim in om op reguliere basis tot gerichte feedback te komen en uitdagingen te stellen. En door de ingebouwde WhatsApp-integratie staan chauffeurs in direct contact met de coaches van SD-Insights. De logistiek ondernemer zal vanuit ABW worden begeleid om een optimaal resultaat te behalen.

Het bewijs van de effectiviteit is er dubbel en dwars. Wetenschappelijk onderzoek, onder andere van de Rijksuniversiteit Groningen, laat zien dat reguliere coaching een effectief middel is om tot beter en veiliger rijgedrag te komen. De preventie-aanpak van Claimless, onderdeel van ABW, laat zien dat de portefeuilles met een actieve preventieaanpak 30% lager schadeverloop kennen. Tot slot tonen ook de cijfers van SD-Insights aan dat er tegen de 10% brandstof te besparen valt.

SD-Insights en ABW hebben een goede match gevonden door de gedeelde missie op verkeersveiligheid. De samenwerking houdt in dat ABW de service van SD-Insights bij haar klanten introduceert, zodat beide kunnen leren van de effecten op korte en lange termijn, en hierdoor kunnen blijven innoveren. Voor langetermijnsonderzoek hebben beide organisaties hun commitment gegeven aan een NWO-voorstel dat deze week door de TU Delft is ingediend.

Over ABW

ABW is een gerenommeerd specialist in logistieke verzekeringen. ABW is betrokken bij de maatschappij en levert een bijdrage aan het terugdringen van het aantal verkeersdoden en -gewonden. Kenmerkend is haar effectieve preventieaanpak en de gerichte opleidingen voor onze klanten.

Over SD-Insights

SD-Insights is een jonge Delftse onderneming met expertise in gedrag, data en sensortechnologie. Haar missie is chauffeurs veilig en zuinig te laten rijden. SD-Insights werkt onder andere voor het CBR, het Ministerie van Defensie, Zwatra en Jongeneel Transport.