Rotterdamse Haven komt met Boxinsider app

Geplaatst 23 oktober 2019

De Rotterdamse Haven zoekt voortdurend naar mogelijkheden om de werkwijze te optimaliseren. Met het oog op het efficiënter en gebruiksvriendelijker maken van de werkwijze komt het Havenbedrijf nu met een nieuwe app, genaamd Boxinsider. Deze app zorgt ervoor dat expediteurs en verladers niet meer zelf via meerdere bronnen informatie hoeven te verzamelen. Boxinsider vertelt hen eenvoudig waar hun containers zich op dat moment precies bevinden. Zo kunnen processen beter op elkaar worden afgestemd.

Track & Trace oplossing voor containers

Allard Castelein, president-directeur bij het Havenbedrijf, geeft aan dat het tegenwoordig heel eenvoudig is om een pakketje te volgen van webwinkel naar voordeur. De vervoerbedrijven zorgen er middels een Track & Trace-functie voor dat de consument weet waar het pakket zich bevindt. Onder deze mogelijkheden zijn zelfs al live opties te vinden, waarbij daadwerkelijk de vrachtwagen of bestelbus van het vervoerbedrijf gevolgd kan worden. De haven van Rotterdam krijgt met Boxinsider een vergelijkbare optie voor expediteurs en verladers. Havenbedrijf Rotterdam wil de ‘Smartest Port’ ter wereld zijn en ook op dit vlak speelt Boxinsider een belangrijke rol. Het maakt de haven betrouwbaarder, veiliger én efficiënter. 

In deze video ziet u hoe Boxinsider werkt: https://www.youtube.com/watch?v=KCU8kXoRbdA

Welk verschil gaat Boxinsider precies maken?

Op dit moment moeten expediteurs, verladers en andere gebruikers meerdere websites bezoeken om handmatig informatie te verzamelen over de locatie van hun containers. Op de eerste plaats is dit natuurlijk bijzonder tijdrovend, maar doordat deze werkwijze foutgevoelig is kunnen er ook makkelijk fouten in de planning worden gemaakt. De gevolgen kunnen kostbaar zijn. Boxinsider gaat hier verandering in brengen. 

Van deepsea terminals, inland terminals en containerschepen wordt de statusinformatie weergegeven in de app. Men kan deze containers eenvoudig volgen. Zo worden aankomsttijden en vertrektijden weergegeven, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de geschatte en de werkelijke tijden. Ook worden tijden weergegeven van het lossen van containers of het vertrek van containers. 

Testers zijn tevreden

De app Boxinsider wordt inmiddels door een aantal partijen getest. Deze partijen, ook wel launching customers genoemd, zijn heel tevreden over de app. Zo meldt ABC Logistics, één van de testers, dat de app zeer gebruiksvriendelijk is en dat er een overzichtelijk beeld wordt gevormd van de containers die verwacht worden bij diverse terminals in de Rotterdamse haven. 

Transport blijft in beweging

We leven in een tijd vol ontwikkelingen, innovaties en nieuwe technologieën. De wereld van transport blijft hierin niet achter. Dit blijkt ook uit de komst van de app Boxinsider. ABW heeft optimale kennis van de transportbranche en alle ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Hierdoor zijn wij in staat iedere transportonderneming de juiste verzekeringen te bieden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op. Onze adviseurs informeren en adviseren u graag.