Samenwerking voor een lager schadeverloop

Geplaatst 20 december 2019

In 2019 is ABW een samenwerking aangegaan met SD-insights. Dit bedrijf heeft een individueel coachingsprogramma voor chauffeurs ontwikkeld voor een veilig en zuinig rijgedrag. Het programma maakt gebruik van bestaande data uit het voertuig (Fleet Management Service). De chauffeur ontvangt wekelijks een persoonlijk bericht via een app, waarbij inzicht en feedback wordt gegeven op het rijgedrag. De app bevat grafieken om de vooruitgang in rijgedrag inzichtelijk te maken en daarbij een advies om te verbeteren.

Binnen het bedrijf kunnen de vorderingen van de chauffeur via een algemeen dashboard worden gevolgd. Hierdoor is het mogelijk om beleid te ontwikkelen voor een veilig en zuinig rijgedrag op bedrijfsniveau.

De ervaringen laten zien dat naast brandstofbesparing ook een terugloop in het aantal schades valt waar te nemen. Dat is het snijpunt waar ABW een belang heeft in haar relatie naar de klant. De samenwerking zal dan ook leiden tot een win-win situatie voor de klant en de verzekeraar.

Het programma wordt gebracht onder de noemer NEXTdirver; wilt u meer informatie, neem dan contact op met onze preventie-adviseur Marius van der Valk, 088-1002630 of via preventie@abw.nl