Over ons

Al vanaf de oprichting in 1986 focust ABW zich op transport, met een kantoor gevestigd in de regio Zuid-Holland. Na de start in Heerjansdam werd er verhuisd naar Zwijndrecht. Ruim 20 jaar geleden werd de overstap gemaakt naar de huidige locatie in Dordrecht. 

Vanuit het perspectief van risico op het gebied van aansprakelijkheid en bedrijfsmatige activiteiten biedt ABW verzekeringsproducten en innovatieve preventieoplossingen aan klanten.

Missie

Bedrijfsmatige risico’s van wegvervoerders en logistieke dienstverleners inzichtelijk maken. Vanuit duurzame oplossingen gaan we vervolgens samen op zoek naar de beste manier om die risico’s te voorkomen of te beperken. Waarbij we willen komen tot een oplossing die past bij de situatie en wensen van de vragende partij. 

Visie

Ondernemen betekent risico lopen. Het inzichtelijk maken en beperken van deze risico’s vraagt om meer dan verzekeringen alleen. Daarom staat ABW voor duurzaamheid, verkeersveiligheid en vitaliteit. Belangrijke onderwerpen waarin we vanuit onze autoriteit willen ontzorgen, uitdagen en aan willen zetten tot het maken van bewuste keuzes.

Waarbij onze medewerkers de kern zijn van wat we doen en wie we zijn. Ze weten wat er speelt en maken het verschil met hun aandacht voor preventie, heldere communicatie en persoonlijke benadering.

Kernwaarden

Aandacht
Niet behandeld worden als een nummer… Ontzorgen begint met persoonlijke en oprechte aandacht. Juist in een wereld die steeds meer wordt geautomatiseerd. In gesprek gaan en luisteren, alleen op die manier kom je er achter wat voor de ander echt belangrijk is en kun je diegene verder op weg helpen. Niet eenmalig, maar elke keer als een van beide partijen daar behoefte aan heeft.

Duidelijk
Wat we zeggen, is wat we doen en dat moet zo duidelijk mogelijk zijn. Klare taal, zodat het gemakkelijk te begrijpen is wat we nu eigenlijk doen en te zeggen hebben. 

Kennis
Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties. Door onze focus op wegvervoerders en logistieke dienstverleners weten we wat er speelt en waar we het over hebben.

Passie
Gedrevenheid, energie, enthousiasme en motivatie.. Het geeft lef om te kunnen dromen, te durven en uiteindelijk ook te doen.