Transportverzekering

Een goede transportverzekering is voor logistieke dienstverleners in het wegtransport onmisbaar. 

Voor vervoer in binnen- en buitenland is geen enkele standaard verzekering afdoende. U wilt kunnen rekenen op een verzekering die écht bij uw activiteiten past. Daar zorgt ABW voor met de juiste transportverzekering. Wij zetten onze expertise in de transportbranche in om voor u de beste transportverzekering op maat samen te stellen. Maatwerk dus, want geen enkel transportbedrijf is hetzelfde en de lading al helemaal niet. 

Transportverzekering op maat
Het vervoeren van een lading brengt altijd de nodige risico’s met zich mee. Als transporteur bent u verantwoordelijk. Tijdens het vervoer kan de lading gestolen worden of beschadigd raken. De hele lading kan bij koeltransport bederven wanneer de koelinstallatie niet naar behoren werkt. Als transporteur bent u, afhankelijk van de vervoerscondities, beperkt aansprakelijk voor de schade aan de lading. Deze beperking wordt in de rechtspraak steeds vaker opgeheven, zeker in het buitenland. Dit betekent dat u eigenlijk niet zonder goede transportverzekering kunt. ABW heeft in dit geval een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering voor u, waarmee u uw aansprakelijkheid doeltreffend af kunt dekken. 

Dekkingen van transportverzekeringen
ABW biedt een veelzijdigheid aan dekkingen voor bedrijfsspecifieke vervoersscenario’s. Wij vinden het belangrijk dat de verzekering optimaal kan worden afgestemd op uw behoeften. Wij bieden dekkingen voor onder meer:

  • Nationaal vervoer (AVC)
  • Internationaal vervoer (CMR)
  • Cabotage vervoer (binnenlands vervoer door een buitenlandse vervoerder)
  • Koel-/vriesvervoer
  • Tank-/bulkvervoer
  • Vervoer en opslag voor verhuizingen
  • Physical distribution
  • Uitbesteed vervoer

Complete transportverzekeringen voor de logistieke sector
ABW heeft diverse interessante transportverzekeringen die ervoor zorgen dat u uw lading zo zeker mogelijk naar de klant kunt vervoeren. Leent of huurt u getrokken materieel voor korte tijd? Dan kunt u gebruik maken van onze container- en trailer aansprakelijkheidsverzekering. In de praktijk komt het ook voor dat de eigenaar van de te vervoeren lading u verzoekt om de goederen te verzekeren. Dit gebeurt met regelmaat wanneer het een kostbare vracht betreft. Ook hiervoor hebben wij een uitstekende verzekering, namelijk de goederentransportverzekering van ABW.

Advies over transportverzekeringen
Zoals gezegd, geen transportbedrijf is hetzelfde. ABW wil ervoor zorgen dat iedere dienstverlener in de logistieke sector met een gerust hart de weg op kan. Daarom bieden wij veel mogelijkheden wanneer het om transportverzekeringen gaat. 

Neemt u gerust eens contact met ons op om u vrijblijvend te laten informeren en adviseren over onze transportverzekeringen op maat.