Belang duurzame inzetbaarheid groeit in de logistieke sector

Geplaatst 26 January 2024

Met een voortdurend hoog ziekteverzuim en de krappe arbeidsmarkt in de logistieke sector is het steeds belangrijker om in te zetten op een goed preventie- en verzuimbeleid. ABW wil hieraan bijdragen door middel van Code 95-trainingen die gericht zijn op vitaliteit. Ook het Sectorinstituut Transport en Logistiek ziet hier de noodzaak van in. Daarom komen een aantal 'vitaliteitstrainingen' in 2024 in aanmerking voor SOOB-subsidie! Een mooie kans om tegen een gereduceerde prijs te investeren in de duurzame inzetbaarheid van jouw chauffeurs.

De logistieke sector doet niet mee aan de ingezette daling van het verzuim

Het ziekteverzuimgemiddelde in Nederland vertoont een afname, een positieve trend na een langdurige stijging. Opmerkelijk is dat dit niet van toepassing is op de logistieke sector, aangezien de verzuimcijfers in deze sector geen gelijke daling vertonen. De combinatie van een krappe arbeidsmarkt en de toenemende werkdruk binnen de logistieke sector benadrukt de noodzaak van een doeltreffend preventie- en een verzuimbeleid, nu meer dan ooit.


Bron: CBS
*Voorlopige cijfers

De vitaliteitstrainingen (code 95) van ABW

Goed nieuws voor logistieke dienstverleners die graag willen investeren in duurzame inzetbaarheid van hun chauffeurs! Vanaf 1 januari 2024 komen een aantal code 95 gecertificeerde vitaliteitstrainingen in aanmerking voor SOOB-subsidie via het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Dit betekent dat verschillende trainingen kunnen worden gevolgd met aanzienlijk financiële voordelen.

Wat betekent dit voor jou?

Deze aankondiging betekent dat verschillende vitaliteitstrainingen van ABW in aanmerking komen voor SOOB-subsidie. Kort gezegd, je kunt nu profiteren van financiële steun voor de trainingen die gericht zijn op veiligheid en duurzame inzetbaarheid. De chauffeurs profiteren ook meteen van 7 nascholingspunten voor hun code 95. Bekijk de brochure van het SOOB voor meer informatie over de subsidies.

Wat moet je doen?

Het enige wat je hoeft te doen, is contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag een training die past bij jouw organisatie. Na het afsluiten van de training kun je via jouw account op https://soobsubsidiepunt.nl/ de subsidie aanvraag afronden. De handleiding helpt je verder in dit proces.

Maak gebruik van deze kans om jouw team op te leiden en te investeren in de veiligheid en duurzame inzetbaarheid van jouw chauffeurs. ABW helpt je graag de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te verbeteren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Stuur een e-mail naar opleidingen@abw.nl of bel naar +31 (0)88 100 26 30.

Bel ons direct!

+31 (0)88 100 26 00