Verzekeringen voor de Eigen Rijder: Verzekerd op weg

Geplaatst 29 July 2024

Als eigen rijder draag je niet alleen de verantwoordelijkheid voor het veilig vervoeren van goederen, maar ook voor het succesvol beheren van je onderneming. Het is belangrijk om je te beschermen tegen de verschillende risico's die je als eigen rijder kunt tegenkomen. Afhankelijk van jouw werkzaamheden zijn er diverse verzekeringen die je kunt afsluiten. Rijd je bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen of gebruik je eigen werkmaterieel, dan moet je verzekeringspakket daarop worden afgestemd. Het is daarom altijd verstandig om contact op te nemen met een verzekeringsadviseur voor een persoonlijk advies op maat.
  1. Vrachtautoverzekering: Onmisbaar voor Jouw Belangrijkste Bezit

    Als eigen rijder is je vrachtauto je belangrijkste bezit, en die wil je goed verzekeren. De wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA) dekt schade die je met je vrachtauto, oplegger of aanhangwagen aan anderen toebrengt. Deze verzekering is verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Naast de WA-dekking kun je ervoor kiezen om je materieel aanvullend te verzekeren tegen bijvoorbeeld brand, diefstal of schade aan je eigen vrachtauto. 

  2. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven: Beschermd tegen claims van derden

    Veroorzaak je schade bij een ander? Dan biedt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekking tegen claims van derden. De kosten van een claim kunnen hoog oplopen, vooral als dit gepaard gaat met letsel. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is daarom onmisbaar.

  3. Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering: Bescherming tijdens Transport

    Tijdens het vervoer van goederen voor anderen draag je de verantwoordelijkheid voor eventuele schade aan of verlies van de lading. Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering, of transportverzekering, dekt schade aan de lading tijdens het transport, inclusief het laden en lossen. Of het nu gaat om diefstal, beschadiging of verlies van goederen, met deze verzekering ben je goed beschermd. Veel opdrachtgevers vragen om een bewijs van deze verzekering voordat je een opdracht krijgt.

  4. Container- en Traileraansprakelijkheidsverzekering: Materieel van derden

    Gebruik je containers of trailers van anderen? Dan biedt een container- en traileraansprakelijkheidsverzekering bescherming tegen schade aan dit geleende of gehuurde materieel. Veel opdrachtgevers willen bewijs van deze verzekering voordat je met hun materieel mag rijden.

  5. Rechtsbijstandsverzekering: Juridische Ondersteuning

    Als eigen rijder kun je te maken krijgen met juridische geschillen, zoals verkeersongevallen, contractuele conflicten of problemen met opdrachtgevers. Een rechtsbijstandsverzekering dekt de juridische kosten die voortkomen uit deze geschillen. Dit voorkomt hoge kosten voor juridische hulp en beschermt jouw belangen als zelfstandig ondernemer.

  6. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): Zekerheid bij Ziekte of Letsel

    Ziekte of letsel kan een grote impact hebben op je inkomen als zelfstandig ondernemer. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt een vervangingsinkomen als je niet kunt werken. Dit zorgt niet alleen voor financiële stabiliteit, maar ook voor de continuïteit van je transportonderneming. Voor het afsluiten van een goede AOV is een adviseur nodig die jouw specifieke situatie inventariseert.

Een Goed Verzekeringspakket is Onmisbaar

Als eigen rijder heb je een strategisch plan nodig voor je onderneming, en verzekeringen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Een goed verzekeringspakket kan het verschil maken voor de continuïteit van je bedrijf en zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op je kernactiviteiten. ABW verzekeringen is een verzekeringsadviseur die gespecialiseerd is in verzekeringen voor het wegtransport. Met onze kennis en persoonlijke aandacht ontzorgen wij de eigen rijder volledig wat betreft verzekeringen. Neem vrijblijvend contact op voor een gesprek met een van onze adviseurs.

Bel ons direct!

+31 (0)88 100 26 00