Letselschade: Waarom zo’n hoog bedrag?

Geplaatst 10 November 2022

Ongevallen met letselschade zijn impactvol. Uiteraard persoonlijk voor het slachteroffer en alle betrokkenen, maar ook vanuit zakelijk oogpunt als het gaat om de schadeclaims. De bedragen kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. “Waarom zo’n hoog bedrag?” is de vraag die medewerkers van ABW regelmatig van klanten krijgen en die we zelf ook stellen.
Vanwege strenge wet- en regelgeving rond privacy en medische gegevens moeten letselschades door ABW overgedragen worden aan de speciale letselafdeling van de verzekeraar. ABW levert de benodigde informatie aan, de aansprakelijkheid wordt beoordeeld en vervolgens krijgen we diverse betaalopdrachten. Zonder enige inhoudelijke toelichting, want: privacy.

Om meer algemeen inzicht te krijgen in letselschadeclaims heeft ABW letselschade experts Ard Korevaar en Marjolijne Knottenbelt uitgenodigd. Zij gaven een interessante en leerzame lezing over letselschade.

Wanneer is er sprake van letselschade? “Au” en niet je schuld is het uitgangspunt. Aan de hand van een 4-stappenplan legden zij het proces van letselschade uit en hoe tot een claim gekomen wordt. Ook de mogelijkheid voor werkgevers om loonschade te verhalen op de aansprakelijke partij kwam aan bod. Met een aantal casussen beoordeelden de deelnemers ook zelf de verhaalsmogelijkheden en hoe dit aan te pakken.

 
De praktijk zal blijven dat ABW letselschades betaald in opdracht van de verzekeraar, zonder te weten waarvoor precies betaald wordt. Met de opgedane kennis is nu wel duidelijk uit welke onderdelen een claim bestaat en dat de betrokken partijen zorgvuldig tot deze claim komen.

Wilt u meer informatie of advies over uw verzekeringen? Neem direct contact op via relatiebeheer@abw.nl of bel +31 (0)88 100 26 40.

Bel ons direct!

+31 (0)88 100 26 00