Fysieke belasting

Terug

Bewust omgaan met fysieke belasting

Als chauffeur heb je een fysiek zwaar beroep. Daarom is het belangrijk dat je jouw werkzaamheden met een goede lichaamshouding uitvoert. Zo niet, dan kan dat voor serieuze klachten zorgen. Dit is niet alleen vervelend voor de chauffeur, maar leidt ook tot meer verzuim binnen de organisatie. Het is daarom belangrijk dat chauffeurs hier bewust mee bezig zijn.

Training aanvragen

Vul eenvoudig het formulier in en wij zullen je bellen voor meer informatie.
Kenmerken van de training
  • Aantal nascholingspunten: 7 theoriepunten
  • Maximaal aantal deelnemers: 16 deelnemers
  • Duur van de training: 1 dag
  • CCV-code: U20-1

Doel van de training

De training ‘Fysieke belasting’ leert chauffeurs over de mogelijke gevolgen van fysieke belasting. Door altijd met een verkeerde houding te werken, kun je jouw lichaam overbelasten. Dit kan leiden tot serieuze klachten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. In- en uitstappen, lading verplaatsen; alle werkzaamheden van de chauffeur oefenen we met begeleiding van een fysiotherapeut.

De training bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we de theorie over fysieke belasting. In het tweede deel leren de chauffeurs over hun eigen lichaamshouding tijdens het werk. Zij kunnen hun werkzaamheden laten beoordelen door een fysiotherapeut. Daarbij krijgen de chauffeurs ook persoonlijk advies om zijn houding te verbeteren.

Waarom bij ABW?

Deelnemers aan deze training krijgen professionele begeleiding tijdens de oefeningen. Zo kunnen zij advies op maat krijgen over hoe zij hun werkzaamheden beter kunnen uitvoeren, waardoor ze hun lichaam minder belasten.

Contactformulier

Neem contact op met Preventie & Opleidingen

Onze medewerkers voorzien je graag van meer informatie.

+31 (0)88 100 26 30