Heftruck

Terug

Over deze training

Als je een heftruck bestuurt, is het belangrijk om dit goed en veilig te doen. Dat is nog niet zo makkelijk. Vaak kom je obstakels of andere moeilijke situaties tegen. Als bestuurder moet je dus weten hoe je met zulke situaties moet omgaan. Nog beter is natuurlijk om ze te voorkomen.

Training aanvragen

Vul eenvoudig het formulier in en wij zullen je bellen voor meer informatie.
Kenmerken van de training
  • Aantal nascholingspunten: 7 theoriepunten
  • Maximaal aantal deelnemers: 8 deelnemers per docent
  • Duur van de training: 1 dag
  • CCV-code: U16-2

Doel van de training

De training ‘Heftruck’ leert chauffeurs hoe ze veilig met een heftruck moeten werken. We kijken eerst hoeveel ervaring de chauffeur al heeft. Zo kunnen we zorgen dat de training goed aansluit. Daarna oefenen we met de heftruck tijdens het laden en lossen van vrachtauto’s. Hoe meer ervaring de chauffeur al heeft, hoe moeilijker de oefeningen zijn. Zo kunnen chauffeurs altijd bijleren. 

We beginnen de training met theorie. Daarna richten we ons op het praktijkgedeelte, met oefeningen die aansluiten op het werk van de chauffeur. Tijdens de hele training ligt de nadruk op veiligheid. Jaarlijks vallen er namelijk nog te veel doden en gewonden bij het werken met de heftruck.

Waarom bij ABW?

Voor deze training kijken onze trainers naar de ongevalscijfers bij jouw bedrijf. Zo weten zij waar de risico’s liggen. Deze kunnen ze met de chauffeurs bespreken en meenemen in de oefeningen.

Contactformulier

Neem contact op met Preventie & Opleidingen

Onze medewerkers voorzien je graag van meer informatie.

+31 (0)88 100 26 30