Praktijktraining rijoptimalisatie

Terug

Als chauffeur maak elke dag veel kilometers op de snelweg. Maar soms komt het voor dat je moeilijke hoeken in moet sturen. Manoeuvreren dus. Dit moet natuurlijk veilig gebeuren. Dat kan door de gevaren goed te kennen. Deze theorie leert je door theorie en praktijk om goed te reageren op verschillende verkeerssituaties.

Training aanvragen

Vul eenvoudig het formulier in en wij zullen je bellen voor meer informatie.
Kenmerken van de training
  • Aantal nascholingspunten: 7 praktijkpunten
  • Maximaal aantal deelnemers: afhankelijk van de gekozen uitvoering
  • Duur van de training: 1 dag, eventueel opgeknipt in 2 dagdelen

Doel van de training

Deze training leert chauffeurs over de risico’s die zij lopen. 60 tot 70% van alle schade gebeurt tijdens het manoeuvreren. Daarom richten we ons bij deze training niet op de snelweg, maar juist op manoeuvreren op lastige plekken. 

De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte bespreken we de laatste wetgeving en cijfers op het gebied van schade. In het praktijkgedeelte oefenen we met lastige manoeuvreersituaties. Zo leert de chauffeur hier bewust mee om te gaan.

Waarom bij ABW?

Bij het maken van deze training kijken we goed naar de schadecijfers en schadeoorzaken van jouw bedrijf. Deze gegevens gebruiken we om de training te richten op het voorkomen van ongelukken en schade binnen jouw organisatie. Door de combinatie van praktijk en theorie is het een leuke en vooral leerzame training.

Contactformulier

Neem contact op met Preventie & Opleidingen

Onze medewerkers voorzien je graag van meer informatie.

+31 (0)88 100 26 30