Twee-factor-authenticatie

Terug

Wat is een twee-factor-authenticatie?

Om de gegevens van onze klanten zo optimaal mogelijk te beveiligen, maakt Mijn ABW gebruik van tweefactorverificatie. Dit betekent dat je eerst met een gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, en vervolgens een code moet invoeren die wordt gegenereerd in de 'authenticator-app'. Hierdoor kunnen indringers, zelfs met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, niet zomaar inloggen.

Direct inloggen

Klik op onderstaande button om direct naar Mijn ABW te gaan.

Twee-factor-authenticatie instellen

Hoe stel je de twee-factor-authenticatie in? Dit kun je doen met een applicatie op je mobiele telefoon. Wij raden 'Google Authenticator' aan, maar je kunt in principe elke authenticatie-app gebruiken die je wilt. Na het downloaden kun je de QR-code met de app scannen. De app zal nu automatisch een zescijferige code genereren, waarmee je kunt inloggen op Mijn ABW.

Hoe log ik de volgende keer in?

De volgende keer log je simpelweg in met je gebruikersnaam en wachtwoord. De 'authenticator-app' onthoudt de gescande QR-code en zal automatisch een code weergeven in de app. Ben je de code kwijt? Stuur dan even een e-mail naar mijnabw@abw.nl. Wij resetten je account, zodat jij met behulp van bovenstaande stappen gewoon weer kunt inloggen.

Heb je vragen?

Lukt het na het lezen van deze instructie nog niet om in te loggen? Geen probleem. Neem gerust contact op via mijnabw@abw.nl of telefonisch via +31 (0)88 100 26 40.

Neem direct contact op

Onze medewerkers helpen je graag verder.

+31 (0)88 100 26 40