Verloop schadebehandeling

Terug

Als u schade heeft, is dit natuurlijk erg vervelend, maar wij zullen ons best doen om dit zo goed en snel mogelijk op te lossen. Bij ons loopt het schadebehandeling proces in 5 stappen:

 • 1
  Je meldt de schade

  Je meldt de schade bij ons (of de tegenpartij doet dit). Dit kan telefonisch via +31 (0)88 1002650 (lokaal tarief), per e-mail via schade@abw.nl of via Mijn ABW.

  Wil je ons helpen om snel de schade af te wikkelen? Stuur dan meteen alle relevante informatie mee, zoals een door beide partijen ondertekend schadeformulier, foto’s, een schaderaming of offerte en eventueel een getuigenverklaring of politierapport.
 • 2
  Wij bevestigen je schade

  Je ontvangt binnen 3 werkdagen na je melding een bevestiging van jouw schade en een schadenummer. Als we nog niet alle relevante documenten van je hebben, vragen we je om die op te sturen. Wij hebben in ieder geval een ondertekend schadeformulier nodig, en eventueel een gespecificeerde herstelofferte, getuigenverklaringen, foto’s en/of een politierapport. Je stuurt de documenten naar schade@abw.nl of per post naar ABW Verzekeringen B.V., Postbus 3027, 3301DA, Dordrecht.
 • 3
  Wij beoordelen je schade

  Om na te gaan, hoe we de schade verder afhandelen, beoordelen we de schade. We bekijken of je klant voor de schade verzekerd is, of alle benodigde gegevens aangeleverd zijn, of er een schade-expert nodig is en of we de schade kunnen verhalen op een tegenpartij.
 • 4
  Wij betalen de schade uit (indien verzekerd)

  Is de schade verzekerd? Dan vergoeden wij de schade onder aftrek van het geldende eigen risico. Dit doen we binnen 14 dagen nadat de beoordeling is afgerond.
 • 5
  Wij verhalen eventueel jouw schade op een tegenpartij

  Ben je Volledig Casco verzekerd en is de tegenpartij aansprakelijk? Dan betalen wij de schade onder aftrek van het geldende eigen risico en verhalen we de totale schade op de tegenpartij. Ben je WA of Beperkt Casco verzekerd en heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan geven wij je schademelding door aan de rechtsbijstandsverzekeraar.

Vragen of direct hulp nodig?

Neem contact op met onze schade afdeling.

+31 (0)88 100 26 00 info@abw.nl