Verzuimverzekering

Waarom een verzuimverzekering?

Wanneer je te maken krijgt met (langdurig) zieke werknemers, dan ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor het bieden van een intensieve begeleiding. Daarnaast dien je het loon twee jaar lang door te betalen. De kosten voor loondoorbetaling en re-integratie kunnen soms hoog oplopen. ABW biedt verzekeringsoplossingen op het vlak van verzuim en arbodienstverlening, zodat jij de beste dekking geniet.

Voor jou én je werknemers

Als werkgever denk je natuurlijk niet alleen aan jezelf en je onderneming, maar ook aan je werknemers. ABW biedt ook voor hen de juiste verzekering. Zo behoudt de werknemer, bij een WGA-vervolguitkering of WGA-loonaanvullingsuitkering, tot maximaal 70% van het (sv)-loon dat hij of zij voor de periode van ziekte verdiende. Ook wanneer dit loon boven het maximale (sv)-loon ligt, bieden wij de juiste verzekeringsoplossingen op het vlak van zorg en inkomen.

Ik wil graag advies

Vul eenvoudig het formulier in en wij zullen je bellen voor meer informatie.

Adviseer mij
Gericht op de transportsector

Wij houden rekening met de CAO beroepsgoederenvervoer

Samenwerkingen met arbodiensten

Wij werken nauw samen met gespecialiseerde arbodiensten.

Preventie

Wij hebben verschillende code 95 trainingen voor preventie op verzuim.

Voorkom verzuim binnen je organisatie

In de huidige maatschappij wordt veel gevraagd van je werknemers. De groeiende werkdruk en het tekort aan personeel zorgen voor een bovengemiddeld verzuimpercentage in de transportsector. ABW vindt het daarom belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Daarom hebben wij trainingen ontwikkeld die gericht zijn op de vitaliteit van de chauffeur. Vitale chauffeurs presteren beter, hebben meer plezier in hun werk én rijden minder vaak schade. Genoeg reden om hier als werkgever aandacht aan te besteden.

Bekijk de trainingen

Eigenrisicodrager WGA en Ziektewet

Voor de WGA en Ziektewet ben je als werkgever automatisch verzekerd bij het UWV en draag je premie af aan de belastingdienst. Dit is terug te zien op de werkhervattingskas (WHK) welke u jaarlijks ontvangt van de belastingdienst. Je kunt ervoor kiezen eigen risicodrager te worden voor de WGA en Ziektewet en is met name geschikt voor (middel)grote bedrijven. Er komt veel kijken bij de verantwoordelijkheden en verplichtingen als je eigen risicodrager bent. Genoeg redenen om u van een goed advies te voorzien.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat je adviseren

Of bel direct met relatiebeheer

Onze medewerkers helpen je graag verder.

+31 (0)88 100 26 40