Uitgelicht

Goederentransportverzekeringen Aanbieden: Wat Mag Wel en Niet?

In een uitspraak van het Europese Hof zijn criteria geformuleerd in welke situatie groepsverzekeringen aangeboden mogen worden, zonder vergunningsplicht. Veel logistieke dienstverleners, transportbedrijven en expediteurs bieden hun klanten de optie om een goederentransportverzekering af te sluiten. Dit roept echter de vraag op of dit is toegestaan zonder vergunning, of dat het valt onder verzekeringsbemiddeling waarvoor een vergunning nodig is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) biedt meer helderheid over deze uitspraak. In dit artikel geven we een beknopte uitleg van de regels en richtlijnen.

Goederentransportverzekeringen Aanbieden: Wat Mag Wel en Niet?

08-07-2024 In een uitspraak van het Europese Hof zijn criteria geformuleerd in welke situatie groepsverzekeringen aangeboden mogen worden, zonder vergunningsplicht. Veel logistieke dienstverleners, transportbedrijven en expediteurs bieden hun klanten de optie om een goederentransportverzekering af te sluiten. Dit roept echter de vraag op of dit is toegestaan zonder vergunning, of dat het valt onder verzekeringsbemiddeling waarvoor een vergunning nodig is. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) biedt meer helderheid over deze uitspraak. In dit artikel geven we een beknopte uitleg van de regels en richtlijnen.

Interview met E. van Wijk: “We willen vervoersregisseur worden”

17-10-2023 In dit 75-jarig jubileumjaar van E. Van Wijk Logistics neemt Berthil Wever, CFO bij E. van Wijk, ons mee in het reilen en zeilen van dit familiebedrijf. Berthil heeft binnen zijn rol als CFO in feite drie aandachtsgebieden: Finance, IT en risicomanagement, en wat betreft dit laatste aandachtsgebied vertelt hij ook over de samenwerking met ABW.

ABW Verzekeringen: dagelijks bezig met de beheersbaarheid en de bewustwording van risico’s

09-05-2023 ABW Verzekeringen startte vier decennia geleden als traditioneel assurantiekantoor, maar in de loop der jaren transformeerde ze naar een partner die de logistieke sector ontzorgt voor alles wat te maken heeft met hun risico’s. Directeur Martin Sterrenburg geeft ons inzage in hun aanpak en filosofie.

Letselschade: Waarom zo’n hoog bedrag?

10-11-2022 Ongevallen met letselschade zijn impactvol. Uiteraard persoonlijk voor het slachteroffer en alle betrokkenen, maar ook vanuit zakelijk oogpunt als het gaat om de schadeclaims. De bedragen kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. “Waarom zo’n hoog bedrag?” is de vraag die medewerkers van ABW regelmatig van klanten krijgen en die we zelf ook stellen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!